Sušení karoserie auta je jeden z důležitých kroků, které je nezbytné učinit pro dokonalý výsledek po umytí vozidla. Ručník na auto, tedy sušící ručník je neodmyslitelnou pomůckou při sušení. Dnes už víme, že jelenice na auto není vhodná kvůli možnému poškrábání povrchu laku vozidla. V naší nabídce naleznete momentálně dva typy sušících ručníků. Vaflový sušící ručník a mikrovláknový sušící ručník. Níže si rozebereme základní rozdíly, se kterými se můžete setkat i ve specifikacích výrobků, jako jsou gramáž, velikost a složení.

Mikrovláknový šučící ručník PuffedDRY

Obecně by bylo možno říci, že větší gramáž ručníku je bezpečnější pro sušení karoserie vozidla po umytí. Díky větší gramáži nepřichází povrch karoserie do přímého styku s celkovým povrchem ručníku, ale pouze s jeho částmi (vlasy). V našem portfoliu naleznete hustý sušící ručník PuffedDRY, jeho gramáž je 1200g/m2. Je vhodný na místa, kde je obtížnější přístup a kam ho můžete „natlačit“. Takovým místem je například oblast stěračů případně přední nárazník, který má řadu otvorů a nepravidelných tvarů. Třeba však mít na paměti, že vysoká gramáž a dlouhý vlas mají za následek „lepení“ ručníku a při neošetřeném a zanedbaném laku může vyžadovat sušení větší námahu. Důležitým faktorem je také velikost. U našeho ručníku PuffedDRY o rozměrech 90x60cm dokonale usušíte vůz bez jediného vyždímání. Nevýhodou v tomto případě může být těžší práce v oblastech jako jsou prahy a spoilery. Tady může dojít ke kontaktu ručníku se zemí a tím pádem absorpci nečistot, které mohou při pokračování procesu sušení lak poškodit. Chce to trochu šikovnosti, zvyku a tento problém umíte rychle eliminovat. Jednou rukou přidržíte ručník ve svislé poloze výše a druhou rukou přikládáte ručník na karoserii. Pokud celé auto usušíte, ručník nenechávejte v plastovém obalu, ale důkladně jej nechte vyschnout. Při větší gramáží ručníku je sušení delší. PuffedDRY se skládá z 80% polyester/20% polyamid.

Mikrovláknový šučící ručník PuffedDRY

Mikrovláknový šučící ručník PuffedDRY

PuffedDRY - detail

PuffedDRY - detail

Vaflová a mikrovláknová struktura

Vaflová a mikrovláknová struktura

PerfectDRY - detail

PerfectDRY - detail

Sušící ručníky Project F

Sušící ručníky Project F

Vaflový sušící ručník PerfetDRY

Vaflový sušící ručník PerfetDRY

Vaflový sušící ručník PerfetDRY

Při zanedbaném laku vozu je vhodnější použít vaflový ručník, který má menší gramáž, kratší vlas (vaflový tvar) je lehčí a lépe se s ním pracuje na neošetřeném vozidle. U nás je výbornou volbou sušící ručník PerfectDRY. Není třeba se bát poškození, ručník má speciální jemnou vaflovou strukturu. Díky nižší gramáži 550g/m2 a tvaru je tento ručník velmi rychle suchý. Nevýhodou je potřeba vyždímání ručníku alespoň jednou, při sušení střední velikosti vozidla. Přesto má vynikající absorpční schopnosti a je mezi zákazníky velmi oblíbený. PerfectDRY má rozměry 80x55cm a lze jej snadno přeložit a použít na menší části karoserie, jako jsou zádveří. Skvěle se hodí také k sušení oken. Díky hedvábné hraně je velmi šetrný k laku vozu. Jeho složení je 70% polyester/30% polyamid.

Shrnutí - výhody a nevýhody

Výhody mikrovláknového ručníku PuffedDRY

  • vysoká gramáž 1200g/m2 šetrná k laku vozu
  • velké rozměry 90x60cm - není třeba ždímat při sušení středně velkého auta
  • špičkové absorpční schopnosti
  • bez silikonů ( nezanechává mastný film )

Nevýhody mikrovláknového ručníku PuffedDRY

  • delší doba sušení samotného ručníku
  • větsí rozměry a gramáž jsou těžší na manipulaci
  •  

Výhody vaflového ručníku PerfectDRY

  • díky nižší gramáži rychle vyschne
  • snadná manipulace a vynikající absorpční schopnosti
  • bez silikonů ( nezanechává mastný film )
  • vynikající pro sušení skla

Nevýhody vaflového ručníku PerfectDRY

  • potřeba ručník vyždímat alespoň jednou při sušení středně velkého vozidla

Závěr

Při výběru ručníku není jednoznačné, který typ si zvolit. Ve hře je také subjektivní pocit práce s jednotlivými produkty. Někdo je za mikrovláknovou a někdo za vaflovou strukturu. Každopádně oba naše ručníky si lidé oblíbili a splňují požadavky na skvělé vysušení karoserie vozu, které nesmí chybět po každém umytí pro dokonalý výsledek.

Sušící ručníky Project F

Sušící ručníky Project F